ua en ru

"Украерорух" роз'яснив випадки використання повітряного простору російськими літаками

"Украерорух" роз'яснив випадки використання повітряного простору російськими літаками Фото: російський літак

Оговорені випадки надання разових дозволів на вхід у повітряний простір України

Роз'яснення щодо випадків використання повітряного простору росийскими повітряними суднами надав "Украерорух". Про це повідомляє прес-служба Державного підприємства обслуговування повітряного руху України.

"Польоти повітряних суден авіакомпаній Російської Федерації в повітряному просторі України заборонені згідно з рішенням, зафіксованим у протоколі від 25.11.2015 № 131 засідання Кабінету Міністрів України та листами Державної авіаційної служби України від 25.11.2015 № 1.16-16486 і від 25.11.2015 № 1.16-17904", - наголошується в повідомленні.


Як наголошується, в той же час, рішенням Ради безпеки польотів Державної авіаційної служби України було визначено, що в деяких випадках крайньої необхідності, а саме під час можливе надання разових дозволів на вхід у повітряний простір України усім повітряним суднам, включаючи ті, що зареєстровані в Російській Федерації Наприклад, у разі:

  • аварійної ситуації з повітряним судном;
  • загрози життю людей на борту повітряного судна;
  • обходу небезпечних явищ погоди (якщо обхід без входу в повітряний простір України може призвести до аварійної ситуації);
  • перевантаження секторів обслуговування повітряного руху суміжних країн;
  • інших ситуацій, при яких стає очевидним, що вхід у повітряний простір України дозволить уникнути важких наслідків для осіб на борту повітряного судна

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Польщі заявили про перехоплення російського літака.