ua en ru

"Украерорух" розглядає можливість участі в програмі НАТО з безпеки повітряного руху

"Украерорух" розглядає можливість участі в програмі НАТО з безпеки повітряного руху Фото: Украерорух

Співпраця з НАТО є важливим механізмом залучення України до інтеграційних процесів

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") розглядає шляхи участі в регіональній програмі НАТО з безпеки повітряного руху. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Украероруху".

Як повідомляється, фахівці Північноатлантичного альянсу, а також представники Міноборони України обговорили в "Украерорусі" переваги реалізації регіональної програми НАТО з безпеки повітряного руху (RASP). Відзначається, що, співпраця з НАТО, зокрема в рамках RASP, є важливим механізмом залучення України до інтеграційних процесів, в першу чергу, в сфері безпеки організації повітряного руху.

"Реалізація проекту RASP розширить можливості України здійснювати аеронавігаційне обслуговування та координацію повітряного руху, сприятиме розвитку регіонального співробітництва у використанні повітряного простору, підвищенню ефективності обміну в реальному часі даними про повітряну обстановку з сусідніми країнами, що входять до Північноатлантичного альянсу. Успішне співробітництво у цьому напрямку є важливим для ефективного функціонування і розвитку аеронавігаційної системи України як складової загальноєвропейської. Це важливо також для іміджу авіаційної держави на міжнародній арені", - зазначив перший заступник директора "Украероруху" Ігор Касьяненко.

Відзначається, що програма RASP передбачає, зокрема, обмін інформацією про повітряну обстановку, координацію дій сусідніх країн при перетині повітряними судами кордонів для управління інцидентами з безпеки повітряного простору. Зарубіжні фахівці, які ознайомилися з роботою "Украероруху", високо оцінили технічний рівень обладнання підприємства і заявили про відсутність перешкод для співпраці в заданому напрямку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Украерорух" за I півріччя забезпечив більше 107 тис. польотів.