ua en ru

За ухилення від служби 3 військових в Донецькій обл. отримали рік дисбату

За ухилення від служби 3 військових в Донецькій обл. отримали рік дисбату Фото: українські військові

Військові самовільно залишили місце служби

Троє військовослужбовців в Донецькій області отримали по одному році тримання у дисциплінарному батальйоні за ухилення від військової служби. Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

"Первомайським районним судом Донецької області за скоєння кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 407 КК України, молодшого сержанта і солдата однієї з військових частин в Донецькій області, покликаних по мобілізації, засудили на один рік тримання в дисциплінарному батальйоні", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, військові визнані винними в тому, що самовільно, без поважних причин залишили місце служби і ухилялися від військової служби більше семи місяців.

"Ще один військовослужбовець за вчинення аналогічного кримінального злочину Жовтневим районним судом р. Маріуполя також засуджений на один рік змісту в дисбаті", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, У Львівській обл. стартують масштабні військові навчання за участю США. У період з 20 по 31 липня на Львівщині будуть знаходитися близько 2 тисяч військових з 18 країн.