ua en ru

УКБС просить МВС передбачити внесення до реєстраційних документів відмітки про придбання транспорту в кредит.

Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" звернулася до Міністерства внутрішніх справ України із проханням нормативно врегулювати питання внесення до реєстраційних документів відмітки про придбання транспорту в кредит. На думку експертів УКБС надання відповідного роз'яснення органам ДАІ та внесення запропонованих доповнень у Постанови КМУ усуне існуючі правові колізії та сприятиме вдосконаленню процедури реєстрації транспортних засобів. Про це повідомляє прес-служба асоціації.

Внесення зазначеного запису до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу зумовлено мінімізацією ризиків банків щодо неправомірного зняття авто з обліку в органах ДАІ України. Позаяк органи Державтоінспекції при оформленні свідоцтва про реєстрацію не зобов'язані перевіряти відсутність обтяжень транспортних засобів у Державних реєстрах обтяжень рухомого майна.

З метою формування єдиної та правильної практики застосування норм чинного законодавства України представники банківської спільноти звернулися до керівництва МВС України із проханням надати відповідні роз'яснення органам ДАІ та передбачити відображення інформації про те, що авто купується в кредит у відповідних документах.

Крім того, УКБС пропонує МВС ініціювати перед Кабміном зміни до Правил торгівлі у рострочку" (Постанова КМУ від 1 січня 1998 р.), та зазначити, що під час розрахунку за транспортні засоби за рахунок банківського кредиту, продавець вносить запис "Кредит "назва банку" у довідку-рахунок або в акт приймання-передачі авто.