ua en ru

Україна планує зобов'язати іноземців в електронній формі повідомляти про намір відвідати країну

Україна планує зобов'язати іноземців в електронній формі повідомляти про намір відвідати країну Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Кабмін має розробити відповідний механізм протягом двох місяців

Україна планує зобов'язати іноземців в електронній формі повідомляти про намір відвідати країну. Відповідна норма значиться у рішенні Ради національної безпеки і оборони щодо біометричного контролю на кордоні, повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка.

Так, глава держави сьогодні ввів у дію рішення РНБО щодо біометричного контролю на кордоні.

Серед доручень, які, за рішенням, має виконати Кабінет міністрів України, зокрема значиться розробка механізму запровадження попереднього електронного повідомлення іноземцями щодо в'їзду в Україну.

"Уряд також має опрацювати у двомісячний строк питання щодо механізму та етапності запровадження попереднього електронного повідомлення іноземцями та особами без громадянства щодо в'їзду в Україну; здійснення в'їзду в Україну та виїзду з України іноземцями, в тому числі громадянами Російської Федерації, за закордонними паспортами, що містять безконтактний електронний носій", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Порошенко розповів подробиці процесу проведення біометричного контролю на кордоні, який запрацює з 1 січня 2018 року.