ua en ru

Указ про демобілізацію військових п'ятої хвилі мобілізації буде підписано сьогодні, - Порошенко

Указ про демобілізацію військових п'ятої хвилі мобілізації буде підписано сьогодні, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Демобілізовано буде близько 17 тисяч військових

Указ про демобілізацію військових п'ятої хвилі мобілізації буде підписано сьогодні, 24 червня 2016 року. Про це заявив президент України Петро Порошенко у Харкові у ході зустрічі з особовим складом Харківського університету ім. Івана Кожедуба.

"Сьогодні буде підписано Указ про звільнення протягом червня-липня військовослужбовців, призваних на службу під час 5 хвилі мобілізації", - заявив він.


Порошенко також повідомив, що демобілізовано буде близько 17 тисяч військових.

"До своїх родин повернуться близько 17 тисяч захисників України, і кожному з них від імені українського народу - велика вдячність", - додав Порошенко.

Крім того, Порошенко додав, що Україна докладає максимум зусиль, щоб поповнити лави ЗСУ професіоналами-контрактниками.

"Якби ми діяли за інерцією, вже мала б завершуватися сьома хвиля мобілізації і починалася б восьма. Натомість ми докладаємо максимум зусиль, щоб поповнити лави ЗСУ професіоналами-контрактниками", - заявив президент.

Він також наголосив, що влада країни праціє над тим, щоб відновити територіальну цілісність України політико-дипломатичним шляхом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що демобілізація військовослужбовців, які були призвані під час шостої хвилі мобілізації, запланована на серпень-вересень 2016 року.