ua en ru

Уго Чавес звинуватив політичних опонентів у підпорядкуванні США

Президент Венесуели Уго Чавес звинуватив своїх політичних опонентів у тому, що вони представляють інтереси США і намагаються розпалювати невдоволення у військових колах поки глава держави проходить лікування на Кубі. В ході свого телефонного дзвінка, який транслювався по центральному телебаченню Венесуели Чавес висловив думку, що його опоненти "підкоряються імперії". Під цими словами він завжди має на увазі США, передає Associated Press.

Венесуельський Президент упевнений, що опоненти намагаються розділити і деморалізувати армію. У свою чергу військовим слід відповідати на ці провокації організацією, вважає Чавес.

Нагадаємо, в червні 2011 р. Президент Венесуели повідомив, що кубинські лікарі видалили у нього ракову пухлину. В результаті хіміотерапії він втратив волосся. Після того, як наприкінці липня 2011 р. Чавес відсвяткував свій 57-й день народження, він заявив, що хоче залишатися при владі ще 20 років.

Наступні президентські вибори в Україні пройдуть в кінці 2012 р., і Чавес вже оголосив, що буде переобиратися на новий шестирічний термін.