ua en ru

Вугілля на складі Дарницької ТЕЦ вистачить на два тижні, - директор підприємства

Вугілля на складі Дарницької ТЕЦ вистачить на два тижні, - директор підприємства Фото: на складі Дарницької ТЕЦ вугілля вистачить на два тижні роботи

Дарницька ТЕЦ забезпечує теплом Дарницький та Дніпровський райони

Без нових поставок на складі Дарницької теплоелектроцентралі (ТЕЦ) вугілля вистачить на два тижні роботи. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив генеральний директор підприємства В'ячеслав Селіванов.

"Зараз на складі Дарницької ТЕЦ близько 23,5 тис. тонн вугілля. Якщо не буде підходів, зараз вивантажуються залишки, останній маршрут підійшов, то цього вистачить приблизно на два тижні роботи, 14-15 діб", - зазначив він.

За словами Селіванова, Дарницька ТЕЦ опалює споживачів Дарницького та Дніпровського районів, тобто близько 270 тис. населення, близько 100 навчальних закладів та дитячих садків, 20 лікарень і близько 370 інших споживачів.

Селіванов заявив, якщо вугілля не з'явиться найближчим часом, через два тижні ТЕЦ доведеться перевести на режим рециркуляції.

"Ми будемо працювати водогрійними котлами, будемо підтримувати температуру теплоносія тепломережі і режим рециркуляції. Ми не дамо системі розмерзнутися, але повноцінно опалювати споживачів ми, на жаль, не зможемо", - сказав він.

Селіванов зазначив, що загроза припинення поставок вугілля на ТЕЦ пов'язана з тим, що необхідне вугілля марки "А" видобувається на непідконтрольної території, де наразі проходить залізнична блокада.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України не став вводити надзвичайний стан в енергетиці.