ua en ru

УЄФА може включити в Лігу націй чотири збірних з інших конфедерацій

УЄФА може включити в Лігу націй чотири збірних з інших конфедерацій Фото: Ліга націй (uefa.com)

Новий турнір для збірних Європи можуть розширити

Президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін запропонував розширити Лігу націй, включивши в турнір збірні з інших конфедерацій. Про це повідомляє іспанське видання Mundo Deportivo.

У 2021 році в новий міжнародний турнір серед збірних Європи можуть бути включені дві південноамериканські збірні і по одній команді з Азіатської і Африканської конфедерації футболу.

За даними видання, президент Американської конфедерації футболу Алехандро Домінгес дуже зацікавлений у спільному проекті з УЄФА.

Зазначається, тоді турнір матиме величезний вплив на телевізійному ринку і створить конкуренцію з чемпіонатом світу, який у 2026 році складатиметься з 42 збірних та, за даними видання, втратить певний інтерес.

Раніше про створення власного турніру національних збірних Ліга націй оголосила Конфедерація футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ).

Нагадаємо, Міжнародна федерація футболу (ФІФА) і Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) ведуть переговори про можливе проведення європейського турніру Ліга націй на світовому рівні.