ua en ru

УЄФА збирається посилити правила фінансового фейр-плей

УЄФА збирається посилити правила фінансового фейр-плей

Організація постійно контактує з клубами

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) планує в майбутньому посилити правила фінансового фейр-плей (ФФП). Про це повідомив директор УЄФА з ліцензування клубів Андреа Траверсо, передає ABC News.

"Проведена політика фінансового фейр-плей не вмерла, і ми, без всяких сумнівів, будемо посилювати правила в майбутньому. Ми постійно контактуємо з клубами, вони все інформовані про правила", - сказав Траверсе.

У європейському союзі зазначили, що до введення ФФП збитки топ-клубів становили 1,7 млрд євро. Зараз провідні команди втрачають близько 300 млн евро.

Раніше повідомлялося, що УЄФА попередив французький "Парі Сен-Жермен" про можливе порушення правил ФФП в зв'язку з можливим переходом форварда каталонської "Барселони" Неймара. Сума відступних в контракті бразильця складає 222 млн євро.

Нагадаємо, глава департаменту по ліцензуванню УЄФА Андреа Траверсо попередив "Мілан" про можливе порушення правил фінансового фейр-плей (ФФП) в разі продовження активної трансферної політики в літній період дозаявок.