ua en ru

УЄФА розгляне справу щодо появи прапора "ДНР" на матчі "Рома" - "Шахтар"

УЄФА розгляне справу щодо появи прапора "ДНР" на матчі "Рома" - "Шахтар" Фото: (facebook.com/uefa)

Дисциплінарна інстанція відкрила відповідне провадження

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) розпочав провадження проти італійської "Роми" за появу на трибунах символіки так званої "ДНР". Про це йдеться в офіційному листі організації, повідомляється на сайті Федерації футболу України (ФФУ).

Заборонена символіка з'явилась на трибунах римського "Стадіо Олімпіко" під час матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти донецького "Шахтаря", який відбувся 13 березня 2018 року.

Зазначається, що Дисциплінарний комітет розгляне це питання 31 травня.

На відео, поширеному у соцмережах, видно, як один з вболівальників на секторі фанатів римлян розмахує прапором невизнаної республіки.

uefa, fare, lch, romafc, shakhtar, chempionsleague

Агов, FARE! Матч Рома - Шахтар. Вболівальники Роми пронесли на стадіон ганчірку у вигляді прапора "днр". Маємо надію, що футбольний клуб Рома за це понесе покарання. #uefa #fare #lch #romafc #shakhtar #chempionsleague

Опубліковано Supporters Ukraine 14 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше ФФУ звернулася до УЄФА та організації FARE (Football Against Racism in Europe), яка бореться з проявами расизму та ксенофобії в європейському футболі, з проханням додати символіки так званих "ДНР" і "ЛНР" до переліку заборонених для демонстрації під час футбольних матчів.