ua en ru

УЄФА може допомогти клубам організувати європейську Суперлігу

УЄФА може допомогти клубам організувати європейську Суперлігу Фото: ЕСА

Клуби хочуть грати в ще одному сильному турнірі

На засіданні Асоціації європейських клубів у черговий раз постало питання про створення континентальної Суперліги, повідомляє DPA.

Клуби всерйоз думають про організацію в Європі ліги, за типом американських НБА та НХЛ. Спочатку Суперліга планувалася, як альтернатива Ліги Чемпіонів. Зараз же йде розмова про те, що обидва турніру будуть існувати паралельно. При чому, УЄФА може стати співавтором європейського клубного турніру.

"Занадто рано говорити про європейську Суперлізі. Дуже важливо знайти збалансоване рішення для всіх залучених сторін. Я не виключаю, що в майбутньому буде створена європейська ліга за участю великих клубів Італії, Німеччини, Англії, Іспанії та Франції. Вона може бути створена під егідою УЄФА, і в приватному порядку", - говорить голова правління "Баварії" і віце-президент асоціації клубів Карл-Хайнц Румменігге.

Додамо, що на засіданні ЕСА також обговорювалося можливе збільшення кількості учасників Чемпіонатів світу, яке пропонує провести кандидат в президенти ФІФА Джанні Інфантіно.