ua en ru

Від ударів США в Сирії та Іраку за рік загинули 64 мирних жителя

Від ударів США в Сирії та Іраку за рік загинули 64 мирних жителя Фото: мирні жителі Сирії

Йдеться про жертви 24 різних авіаударів, завданих США по ІДІЛ в період з листопада 2015 року по вересня 2016 року

В результаті авіаударів США в Сирії та Іраку за останній рік загинули 64 мирних жителя, а ще вісім отримали поранення. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву Центрального командування збройних сил США.

"Незважаючи на вжиті заходи обережності і дотримання законів збройного конфлікту при нанесенні ударів, жертв серед мирного населення, на жаль, уникнути не вдалося", - додали в Центральному командуванні збройних сил США.

Йдеться про жертви 24 різних авіаударів, завданих США по ІГІЛ в період з 20 листопада 2015 року по 10 вересня 2016 року. Так, 20 листопада 2015 року 5 цивільних осіб загинули в околицях Дейр-ез-Зора в Сирії, а 5 березня 2016 року 10 мирних жителів були вбиті поблизу Мосула в Іраку, зазначають військові.

Згідно з повідомленням, з 2014 року Пентагон визнав загибель 119 цивільних від авіаударів, нанесених збройними силами США. У той же час в Amnesty International заявляють, що за останні два роки від ударів коаліції, очолюваної США, загинули близько 300 мирних жителів.

Нагадаємо, ІДІЛ готує теракти в Європі-за поразок на Близькому Сході.