ua en ru

Вдалося повернути тільки близько 2,5% виведених з банків-банкрутів коштів, - розслідування

Вдалося повернути тільки близько 2,5% виведених з банків-банкрутів коштів, - розслідування Фото: з вкрадених у банках-банкрутах грошей вдалося повернути лише 2,5%

В органах виконавчої служби перебувають 113 тис. проваджень

З коштів, вкрадених в банках-банкрутах, вдалося повернути тільки близько 2,5%. Про це йдеться в статті, опублікованій у виданні "Дзеркало тижня".

Згідно з даними статті, з поданих у правоохоронні органи заяв Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про вчинення злочину на загальну суму 273,7 млрд гривень були прийняті позитивні судові рішення по 5 справах на загальну суму 692 тис. гривень.

На сьогоднішній день в органах Державної виконавчої служби знаходиться майже 113 тис. виконавчих проваджень, за якими з боржників ліквідованих банків належить стягнути кошти на суму близько 150 млрд гривень

"Низька ефективність роботи правоохоронних, судових і виконавчих структур, на яку часто скаржаться до ФГВФО та НБУ, дійсно, є однією з найсерйозніших проблем української фінансової системи і одним з "головних проблем", якщо не тотальною катастрофою нинішньої української держави в цілому", - йдеться в статті видання.

у 2016 році в Україні припинили роботу понад 20 банків. Станом на січень 2017 року в країні діяли 94 фінустанови.

Нагадаємо, Національна поліція повідомила про підозру заступнику керівника управління однієї з банківських установ за розтрату 129 мільйонів гривень.