ua en ru

Установи ООН вимагають доступу до постраждалому населенню в Дебальцеве та Горлівці

Гуманітарні установи ООН в Україні вимагають повного доступу до постраждалому населенню в Дебальцеві та Горлівці Донецької області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ООН.

"На жаль, ми продовжуємо отримувати достовірні повідомлення про те, що військові позиції розміщуються в небезпечній близькості від густонаселених районів і поруч з громадськими будівлями, зокрема, лікарнями, школами, дитячими будинками, будинкам престарілих: навіть один снаряд у таких районах може завдати величезної шкоди і викликати численні жертви серед мирного населення", - підкреслив координатор гуманітарної допомоги в Україні Ніл Уокер.

ООН закликала всі сторони конфлікту забезпечити доступ до постраждалих населених пунктів на Донбасі, особливо Дебальцеве та Горлівці, щоб дати можливість гуманітарних партнерам доставити ліки, продукти, основні предмети домашнього вжитку.

"За повідомленнями, в лікарню в Горлівці щодня надсилаються 30-60 екстрених пацієнтів; лікарі в ній все ще проводять деякі хірургічні операції, але через постійні обстріли - в меншій кількості", - відзначили в ООН.

Уокер закликав до негайного гуманітарного перемир'я, яке дало б можливість цивільному населенню виїхати, а працівникам гуманітарних місій провести безпечну евакуацію поранених.

Нагадаємо, в районі Дебальцеве в останні дні склалася напружена ситуація. Тільки вчора Донецька облдержадміністрація евакуювала з Дебальцеве 152 людини.