ua en ru

Треба врахувати побажання Скрипаль щодо доступу дипломатів РФ, - постпред Британії при ООН

Треба врахувати побажання Скрипаль щодо доступу дипломатів РФ, - постпред Британії при ООН Фото: Юлія Скрипаль

Російське посольство запропонувало Юлії Скрипаль зустріч і допомогу

При розгляді запиту російської сторони про консульський доступ до Юлії Скрипаль необхідно враховувати її власні побажання. Про це постпред Великобританії при ООН Карен Пірс заявила на відкритому засіданні Ради Безпеки всесвітньої організації у зв'язку зі справою про отруєння екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

"Я рада не тільки проінформувати Раду Безпеки про те, що Юлія Скрипаль може спілкуватися і поправляється, але я також можу роз'яснити те, про що говорив російський посол у відношенні консульської доступу. Ми отримали запит від російського консульства, ми передали Юлії Скрипаль і чекаємо її відповіді. Такі зобов'язання і міжнародне право, до яких Сполучене Королівство ставиться з усією серйозністю. Але це також питання, що стосується власних побажань пані Скрипаль, які необхідно враховувати", - підкреслила британський постпред.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що донька колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля - Юлія зробила першу заяву після того, як вийшла з коми, після отруєння у Солсбері (Великобританія). При цьому Скрипаль не повідомила про обставини отруєння.