ua en ru

Вчені розробили антикоронавірусну жувальну гумку

Вчені розробили антикоронавірусну жувальну гумку Фото: у світі розробили антикоронавірусну жувальну гумку (Віталій Носач, РБК-Україна)

Вчені розробили жувальну гумку, що нейтралізує коронавірус в слині. Присутній в гумці білок ACE2 може нейтралізувати віруси SARS-CoV-2.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на CNBC.

"SARS-CoV-2 розмножується в слинних залозах, і ми знаємо, що коли хтось заражений чхає, кашляє або говорить, частина цього вірусу може досягти інших. Ця жуйка дає можливість нейтралізувати вірус в слині, що дає нам простий спосіб, можливо, зменшити передачу інфекції", - наводяться в повідомленні слова автора дослідження Генрі Деніелла.

Жувальна гумка в значній мірі запобігала проникненню вірусів або вірусних частинок в клітини, або блокуючи рецептор ACE2 в клітинах, або зв'язуючись безпосередньо з білком спайка.

Команда піддала зразки слини пацієнтів з COVID-19 впливу ясен ACE2 і виявила, що рівні вірусної РНК впали настільки різко, що їх майже неможливо виявити.

Наразі дослідницька група працює над отриманням дозволу на проведення клінічного випробування, щоб оцінити, чи є підхід безпечним і ефективним при тестуванні на людях, інфікованих SARS-CoV-2.