ua en ru

Вчені з Європи розглянуть на конференції києвохристиянську традицію, візантійську спадщину та латинські впливи

З 4 по 6 жовтня у Львові та Галичі відбудеться міжнародна наукова конференція "Між Константинополем, Києвом, Москвою, Сочавою та Римом: Галицька митрополія в 1303–1808 роках (греко-візантійська спадщина, києвохристиянська традиція та західні латинські впливи)", яка пройде у конференц-залі філософсько-богословського факультету Українського католицького університету, повідомляє "Релігія в Україні".

З 4 по 6 жовтня у Львові та Галичі відбудеться міжнародна наукова конференція "Між Константинополем, Києвом, Москвою, Сочавою та Римом: Галицька митрополія в 1303–1808 роках (греко-візантійська спадщина, києвохристиянська традиція та західні латинські впливи)", яка пройде у конференц-залі філософсько-богословського факультету Українського католицького університету, повідомляє "Релігія в Україні".

До 1025-ліття Хрещення Русі (988-2013) та 710 років від того часу, коли близько 1303 р. на землях "Малої Русі" – Галицько-Волинського князівства (Королівства Русі), з ініціативи її володаря Юрія Львовича та за підтримки візантійського імператора Андроніка II Палеолога і благословення царгородського патріарха Атанасія I, було засновано Галицьку митрополію.

На прикладі феномену Галицької митрополії в ширшому порівняльному контексті релігійної культури країн Візантійської співдружності, латинського Заходу та православної Росії експерти обговорять особливості розвитку київського християнства та рецепції в Східній Європі унійної ідеї – від княжих часів і до початку модерної доби.

Науковці з України, Росії, країн Європи та Америки розглянуть теми "Візантія та Русь у добу Палеологів", "Київ та галицько-волинські землі у середньовіччі", "Галицька митрополія та християнська Ойкумена в XIV–XV століттях", "Між універсалізмом і партикуляризмом: Київська митрополія та Львівська єпархія в ранньомодерний період", "Київське християнство та руська релігійна культура", "Греко-візантійська спадщина, київське християнство та західні латинські впливи: тяглість і перерваність традицій" тощо.


З програмою події та учасниками можна ознайомитись на сторінці УКУ.