ua en ru

До навчань "Захід-2017" Росія намагалася залучити сили з Донбасу, - Лисенко

До навчань "Захід-2017" Росія намагалася залучити сили з Донбасу, - Лисенко Фото: Андрій Лисенко (mediarnbo.org)

Російські підрозділи з Донбасу не доїхали на військові навчання "Захід-2017" через брак пального, сказав Лисенко

Росія планувала залучити до військових навчань "Захід-2017" сили, які розміщені на території Донбасу. Про це заявив речник Міністерства оборони України Андрій Лисенко, передає "Радіо Свобода".

"Ми зараз бачимо, що намагалися залучити до цих навчань російсько-окупаційні війська на Донбасі. Ми отримали дані розвідки, що більшість колон, які мали б вийти у пункти зосередження для виконання паралельних завдань у рамках навчань "Захід-2017", вони просто не доїхали, тому що чомусь закінчилося пальне. Один з підрозділів на Луганщині, який мав у своєму складі 11 танків... Усього три танки були здатні рушити і виконувати завдання, всі інші несправні", - сказав Лисенко.

За його даними, аналіз стану техніки двох армійських корпусів терористичних угруповань ДНР і ЛНР свідчить, що 60% техніки не може використовуватися через несправність.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Литви сьогодні повідомили, що два російських військово-транспортних літаки "Іл-76" минулого тижня порушили повітряний простір держави. У відомстві зазначили, що це трапилося під час російсько-білоруських навчань "Захід-2017".