ua en ru

Навчання "Захід-2017" стартували в Білорусі

Навчання "Захід-2017" стартували в Білорусі Фото: сьогодні розпочинаються навчання "Захід-2017" (structure.mil.ru)

Військові навчання триватимуть до 20 вересня

У Білорусі сьогодні стартували спільні з Росією навчання "Захід-2017", які триватимуть до 20 вересня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони РФ.

"Сьогодні розпочалося спільне стратегічне навчання "Захід-2017" (РСУ "Захід-2017") збройних сил Союзної держави Росії і Білорусі", - йдеться в повідомленні.

У російському відомстві заявили, що в навчаннях беруть участь до 12,7 тисяч військовослужбовців: близько 7,2 тисяч чоловік від Білорусі і близько 5,5 тисяч – від РФ. Також задіяні до 70 літаків і вертольотів, 680 одиниць бойової техніки, у тому числі близько 250 танків, до 200 гармат, реактивних систем залпового вогню і мінометів, близько 10 бойових кораблів.

"Основними цілями навчання є вдосконалення оперативної сумісності штабів різних рівнів, пару перспективних систем управління військами і зброєю, апробація нових статутних документів, отримання командирами всіх ступенів практики планування заходів військового характеру і управління військами на основі досвіду сучасних збройних конфліктів", - заявили в Міноборони

Як зазначає видання БЕЛТА, на навчання "Захід-2017" приїдуть військові спостерігачі з Латвії, Литви, Польщі, України, Естонії, Швеції і Норвегії.

Нагадаємо, Україна посилила контроль на державному кордоні у зв'язку з російсько-білоруськими навчаннями "Захід-2017".