ua en ru

Навчальний процес у школах Сватово відмінено

Навчальний процес у школах Сватово відмінено Фото: Микола Кулеба

З 5 шкіл Сватово уціліла лише 1

Вчора місцева влада Сватово (Луганська область) прийняла рішення не розпочинати з понеділка навчальний процес. Про це повідомив у Facebook уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

"Сватово! Мій представник був там на ранок з початку подій. На щастя, поранених серед дітей немає, але ситуація невтішна - з 5 шкіл уціліла лише 1. Вчора місцева влада прийняла рішення не розпочинати з понеділка навчальний процес. У планах - відновити роботу найменш пошкоджених шкіл протягом тижня", - написав він.

Як повідомляється, загалом пошкоджено 4 школи ( вибито вікна, міжкімнатні двері, пошкоджено дах) та дошкільні навчальні заклади (у ДНЗ "Веселка" та ДНЗ "Малятко" вибито всі вікна, пошкоджено приміщення груп, вибито міжкімнатні двері, повністю вибиті вікна та двері у Центрі розвитку дитини).

"Зі Сватівської обласної школи-інтернату для дітей з вадами слуху евакуйовано усіх 84 дитини, із них 4 дітей-сиріт розмістили в інтернаті м. Кремінна, інших 80 дітей родичі забрали по домівках. Сватово та територія довкола усіяне уламками та нерозірваними снарядами - в цьому велика небезпека. Керівництву області та міста було наголошено про проведення необхідних заходів щодо убезпечення дітей від нерозірваних боєприпасів на даній території!", - написав Кулеба.

Сватово! Мій представник був там на ранок з початку подій. На щастя, поранених серед дітей немає, але ситуація невтішна...

Posted by Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба on 1 ноября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після катастрофи у Сватовому вже відновлено 100 відсотків водопостачання і 90 - електро- та газопостачання. Продуктами харчування забезпечено всіх постраждалих. Триває робота з відновлення вікон.