ua en ru

Дніпродзержинський депутат, який брав участь у аферах із землею, прийшов з повинною

Дніпродзержинський депутат, який брав участь у аферах із землею, прийшов з повинною Дніпродзержинська міськрада

Депутат Дніпродзержинської міської ради Ігор Пільгуй з'явився в прокуратуру з визнанням про участь у злочинній організації, якою керують члени Партії регіонів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України Віталій Купрій, передає РБК-Україна.

"Він вирішив викрити злочинну організацію, якою керують члени Партії регіонів - перші посадові особи Дніпродзержинська. Завданням цієї банди було - протиправне особисте збагачення з використанням службового становища за рахунок майна територіальної громади", - пише Купрій.

За його словами, одним з епізодів діяльності злочинців було незаконне заволодіння земельними ділянками під будівництво елітних гаражів у самому центрі міста. Так, за пропозицією голови Заводської райради Володимира Пелипаса головний архітектор (він же заступник мера міста) Юрій Бєлобородов рік тому підробив документи і оформив права власності на ці ділянки на підставних осіб Саме Ігор Пільгуй запропонував їм оформити одну з ділянок на вул. Моськворецка, 13А на свою тещу Аліпова М. В., а потім фіктивно перепродати її самому Белобородову.
"Для оформлення ще двох земельних ділянок пан Пеліпас і його спільник директор комунального підприємства "Оріон" Олександр Масленков надали своїх підставних осіб, щоб відвести від себе підозру у вчиненні злочину", - додав Купрій.

Незважаючи на те, що таким чином Ігор Пільгуй став співучасником банди, він вирішив викрити своїх спільників і в деталях описав прокурору, як готувалося злочин і про свою роль у ньому.