ua en ru

Учасники YES прогнозують, що через три роки в Україні буде "стримуваний" заморожений конфлікт

Учасники YES прогнозують, що через три роки в Україні буде "стримуваний" заморожений конфлікт Фото: 12-я щорічна зустріч Ялтинської Європейської стратегії (YES)

Так вважають 53% українців та 58% іноземних гостей

Українські та іноземні учасники 12-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської стратегії (YES) вважають, що в Україні через три роки буде економічне зростання, стабілізація та "стримуваний" заморожений конфлікт. Про це свідчать результати заключного голосування на форумі YES у суботу в Києві, передає прес-служба YES.

Зокрема, так вважають 53% українців та 58% іноземних гостей.

"Ще 29% українських учасників форуму YES обрали варіант "економічне зростання, стабілізація, питання Криму та Сходу ближче до вирішення", така ж думка у 22% іноземців", - йдеться у повідомленні.

Також зазначаться, що 14% українських та 17% іноземних учасників віддали перевагу відповіді: "виживання за рахунок міжнародної допомоги, хитке припинення вогню".

По 3% українців та іноземців прогнозують ще більш похмурий сценарій: "економічний спад, дестабілізація, втрата нових територій".

Зазначимо, у Києві з 10 вересня по 12 вересня проходив 12-й щорічний форум "Ялтинська європейська стратегія" (YES) під назвою "В зоні ризику: Як доля нової України впливає на Європу і світ".