ua en ru

Учасники місії ОБСЄ зафіксували вибухи біля Одрадівки

Учасники місії ОБСЄ зафіксували вибухи біля Одрадівки Фото: ОБСЄ

Українська сторона СЦКК заявила, що вибухи були пов'язані з проведенням робіт по розмінуванню

Учасники місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) стали свідками вибухів поблизу колишнього гуманітарно-логістичного центру біля Одрадівки (Донецька область). Про це йдеться в повідомленні місії.

"Неподалік Одрадівки в 300 метрах від патруля ОБСЄ прогриміли вибухи. 8 квітня патруль у складі п'яти співробітників місії на двох броньованих автомобілях прямував до пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) в Майорську для здійснення моніторингу перетину лінії зіткнення двома представниками ЗС РФ при Загальному центрі з контролю і координації", - йдеться в повідомленні.

Так, перебуваючи поблизу колишнього гуманітарно-логістичного центру, спостерігачі почули і побачили два вибухи в 300 м на південь від своєї позиції. Патруль покинув цей район, а згодом, зупинившись неподалік південної околиці Одрадівки, спостерігачі почули ще два вибухи.

Українська сторона СЦКК заявила, що вибухи були пов'язані з проведенням робіт по розмінуванню поблизу гуманітарно-логістичного центру.

"На момент інциденту патруль не зафіксував ніяких робіт з розмінування, одночасно СЦКК заздалегідь не повідомляв СММ про проведення таких робіт в цьому районі", - йдеться в звіті.

Нагадаємо, за поточний тиждень кількість порушень режиму тиші у зоні АТО знизилася на 20% порівняно з минулим тижнем.