ua en ru

Учасники Міжнародної дорадчої ради закликали звільнити Савченко

Учасники Міжнародної дорадчої ради закликали звільнити Савченко Фото: учасники ради розгорнули банер на підтримку українки

Вимогу про звільнення Савченко глава РФ Володимир Путін має почути від усього світу

Учасники Міжнародної дорадчої ради розгорнули банер із закликом звільнити українську льотчицю, депутата Верховної Ради Надію Савченко, яка незаконно утримується у російській в'язниці. Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Зазначено, що під час відкриття першого засідання Ради, яке відбувається у Києві, президент Петро Порошенко звернув увагу на справу українки, яку російська влада звинувачує у вбивстві російських журналістів на Донбасі.

"Вона не тільки офіцер ЗСУ, патріот та символ української жінки, але вона є доказом російської агресії - 19 місяців тому її захопили російські спецслужби та незаконно перемістили в РФ", - підкреслив Порошенко.

Він також наголосив на важливості того, щоб вимогу про звільнення Савченко глава Росії Володимир Путін почув від усього світу.

Нагадаємо, раніше адвокат Надії Савченко Марк Фейгін повідомляв, що через авіакатастрофу Боїнга в Ростові-на-Дону і закриття тамтешнього аеропорту на судове засідання, де мають оголосити вирок українці, можуть не потрапити захисники льотчиці та представники ЗМІ.