ua en ru

Учасники Євромайдану вирішили перейменувати Народне об'єднання "Майдан" на Всеукраїнське об'єднання "Майдан"

Народний депутат України з фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що учасники Євромайдану вирішили перейменувати Народне об'єднання "Майдан" під Всеукраїнське об'єднання "Майдан". Про це Турчинов заявив на сьогоднішній прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема Турчинов зазначив, що Народне об'єднання "Майдан" буде перейменовано у Всеукраїнське об'єднання "Майдан", оскільки згідно з чинним законодавством, "коли об'єднання має всеукраїнський статус, це має відображатися в назві цього об'єднання".

"Тому наше об'єднання трансформувалося у Всеукраїнське об'єднання "Майдан", -підкреслив Турчинов.

У свою чергу народний депутат, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що це об'єднання має працювати над формуванням нової української Конституції, формуванням плану змін для країни і для цього ми форматуємо групи по кожному сектору, починаючи з економіки і закінчуючи зовнішньою політикою для того, щоб народне об'єднання "Майдан" вийшло з чіткою програмою дій".

Завтра, за словами Яценюка, буде затверджено новий склад групи, яка не тільки буде надавати юридичну допомогу тим, хто переслідується владою за участь у Евромайдане, але і організаційно-технічну та фінансову допомогу