ua en ru

Учасники автопробігу на підтримку "порто-франко" прибули в Київ

Автопробіг на підтримку створення в Одеському регіоні особливого статусу "порто-франко" дістався до будівлі Адміністрації Президента в Києві. Учасники автопробігу вчора виїхали з Одеси в Київ для того, щоб закликати Петра Порошенка розглянути петицію в підтримку "порто-франко".

Зазначимо, вчора петиція набрала більше 25 тис. голосів на сайті Президента України.

"Ми прибули сьогодні сюди для того, щоб показати волю одеситів і наше небайдуже ставлення до майбутнього Одеси і всієї країни. Ми закликаємо президента підтримати встановлення в нашому регіоні зони вільної торгівлі, яка дозволить стимулювати економічний розвиток, надасть сприятливий вплив на інвестиційний клімат", - заявив лідер громадського руху "Одеса - за порто-франко" Олексій Цвєтков.

Цвєтков нагадав, що учасники громадського руху "Одеса - за порто-франко" вже рік активно закликають владу підтримати особливий статус Одеси. Так, на початку року активісти зібрали понад 40 тис. підписів на підтримку введення "порто-франко" в Одесі.

"Ми будемо і далі вимагати справедливості і відстоювати наші права. Наші соратники будуть працювати до переможного кінця. Сьогодні я передав звернення до президента підтримати петицію", - зазначив Цвєтков.

Нагадаємо, раніше введення режиму "порто-франко" в Одесі підтримали нардепи Сергій Ківалов, Тетяна Бахтєєва, Микола Скорик і Вадим Рабінович. Також заступник голови Комітету у закордонних справах парламенту Австрії Йоханес Хюбнер відзначив доцільність створення зони "порто-франко" для економічного розвитку Одеси.

Учасники автопробігу на підтримку "порто-франко" прибули в КиївУчасники автопробігу на підтримку "порто-франко" прибули в КиївУчасники автопробігу на підтримку "порто-франко" прибули в Київ