ua en ru

Учасники АТО підтримали Манька на посаді голови Держслужби у справах ветеранів війни

Учасники АТО підтримали Манька на посаді голови Держслужби у справах ветеранів війни Фото: Валентин Манько (з відкритих джерел)

Ветерены підтримали призначення Манька

Ветерани бойових дій на Донбасі підтримали Валентина Манька на посаді голови Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО і звернулися до уряду. Про це стало відомо в ході зборів близько 30 ветеранських та волонтерських організацій, бійців - учасників АТО 31 січня у Києві, повідомляють ЗМІ.

Як відомо, 15 січня 2018 року були оголошені підсумки відкритого конкурсу на посаду голови Держслужби. Переможцем став ветеран АТО, волонтер, керівник громадської організації "Єдиний союз патріотів України" Валентин Манько. Результати конкурсу викликали дискусії в ЗМ.

Деякі чиновники, зокрема, глава МВС Арсен Аваков заявив, що не буде голосувати за Манько на засіданні уряду. Однак конкурс відбувся, рішення комісії прийнято, і ніхто досі не оскаржив його в суді.

Учасники АТО підтримали Манька на посаді голови Держслужби у справах ветеранів війни

Виступаючи на зборах, полковник, комбат 40 батальйону "Кривбас" Олександр Мотрій, заявив, що брав участь у бойових діях разом з Маньком.

"Я обурений тією брехнею, яку поширюють про Валентина Манька. Він, не будучи професійним військовим, заслужив повагу як ефективний керівник і воїн", - сказав Мотрий.

За словами Василя Медведюка, полковника, комбата 93 бригади, Манько опинився на фронті в якості добровольця, а потім показав себе як професіонал: "До нього прислухалися всі, хто навіть має військову освіту. Операції, які планував Валентин і в яких брав участь, врятували багато життів наших побратимів".

Учасники АТО підтримали Манька на посаді голови Держслужби у справах ветеранів війни

Також Валентина Манька особисто підтримав Денис Риболовлев, полковник, начальник штабу 54 бригади, висловивши впевненість у тому, що Манько знає про проблеми ветеранів зсередини, тому не сумнівається, що саме він гідний взяти в управління Держслужби.

Манько, звертаючись до ветеранів, повідомив, що зараз Держслужба фактично не працює і повертає до бюджету невикористані кошти. "Ненормально, коли бюджет виділяє 110 мільйонів гривень на психологічну реабілітацію бійців, але з них ні копійки не було витрачено за призначенням. Хіба бійці не потребують такої допомоги?".

Раніше у своєму інтерв'ю сказав Манько: "Я прийшов з чіткою концепцією реформування Держслужби у справах ветеранів. Досвіду роботи в цій сфері вже досить. Наша громадська організація "Єдиний союз патріотів України" займається питаннями соціальної адаптації та реабілітації учасників АТО, допомогою бійцям в отриманні статусу учасника бойових дій (УБС), наданням та пошуком коштів на операції, в тому числі і за кордоном. Власне, серед іншого, тим самим повинна займатися і Держслужба".

Ветеранські збори одноголосно проголосували за звернення до глави уряду Володимира Гройсмана, голови Ради нацбезпеки і оборони Олександра Турчинова і голови Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександра Третьякова.

У цьому зверненні, зокрема, говориться наступне: "Просимо відповідні органи державної влади забезпечити дотримання законів і Конституції України, і в разі відсутності законних обмежень (при позитивному проходження спеціальної перевірки) на заняття посади голови Державної служби України у справах ветеранів та учасників антитерористичної операції Маньком Валентином Миколайовичем, забезпечити якнайшвидше офіційне призначення його на цю посаду".