ua en ru

Учасники акції проти підвищення цін на паливо передали вимоги Гройсману

Учасники акції проти підвищення цін на паливо передали вимоги Гройсману Фото: акція проти підвищення цін на паливо (з відкритих джерел)

Біля будівлі Кабміну проходить акція протесту

Всеукраїнський рух "АвтоЄвроСила" та ряд інших громадських організацій проводять біля будівлі Кабміну акцію протесту, спрямовану проти можливого підвищення цін на паливо. Про це повідомляють українські ЗМІ.

За словами лідера "АвтоЄвроСили" Олега Ярошевича, завдання акції – звернути увагу Кабміну на неприпустимість введення квот на імпортне паливо в інтересах одного гравця - компанії "Уртатнафта", яка контролюється кількома приватними інвесторами, в тому числі Ігорем Коломойським.

Учасники акції проти підвищення цін на паливо передали вимоги Гройсману

Ярошевич зазначив, що з джерел, близьких до уряду і Міністерства економічного розвитку, стало відомо, що у середу, 18 квітня, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Міністерстві економічного розвитку повинна була не тільки розглянути пропозицію "Укртатнафти", але і прийняти узгоджене рішення про початок розслідування щодо імпорту нафтопродуктів. Таке рішення буде супроводжуватися введенням квот і встановленням мит на постачання бензину і ДП понад квоти, що призведе до подорожчання палива на 30-40%, вважаєть активісти.

У заяві, яку активісти передали на ім'я прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, йдеться: "Громадська організація "АвтоЄвроСила" звертається до вас з вимогою припинити маніпуляції навколо створення і введення штучного ембарго на паливо і, як наслідок, штучного підняття цін на паливо на 40%".

Учасники акції проти підвищення цін на паливо передали вимоги Гройсману

"Всі учасники паливного ринку підтвердили, що сьогодні на Кабміні можуть прийняти рішення, в результаті якого подорожчає пальне, а за паливом по ланцюжку піднімуться ціни на продукти, проїзд в транспорті, одяг, медикаменти. Ми здатні зупинити цю аферу Кабміну, якщо нас буде багато...", - зазначив Ярошевич.