ua en ru

Почастішали випадки незаконного перетину адмінмежі з Кримом, - ДПСУ

Почастішали випадки незаконного перетину адмінмежі з Кримом, - ДПСУ Фото: прикордонники на адмінмежі з Кримом (прес-центр ДПСУ)

Лише за минулу добу прикордонники зафіксували два такі випадки

Українські прикордонники все частіше фіксують факти спроб незаконного перетину адміністративної межі з анексованим Росією Кримом. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

"Так, учора в районі населеного пункту Преображенка поблизу адмінмежі прикордонники Херсонського загону виявили двох громадян, які намагались потрапити на територію окупованого півострова в обхід контрольного пункту в’їзду-виїзду "Каланчак". Один із порушників виявився раніше судимим за вчинення крадіжки", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що вже сьогодні вранці прикордонники цього ж загону затримали ще одного громадянина, який намагався незаконно потрапити в АР Крим в обхід цього ж КПВВ.

За даними відомства, в обох випадках порушників притягнули до адміністративної відповідальності за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

У ДПСУ також розповіли, що нещодавно військовослужбовці Херсонського прикордонного загону затримали невідому особу, яка прямувала в бік тимчасово окупованої території АР Крим поза КПВВ. Згодом було встановлено, що особою є громадянин України, який, використовуючи темний час доби, намагався потрапити до Криму поза контрольного пункту через відсутність у нього належних документів для перетину адмінмежі.

Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба повідомляла, що окупаційна влада Криму продовжує створювати на адмінкордоні з материковою частиною штучні черги.