ua en ru

Порошенко запросив австрійські компанії взяти участь в управлінні ГТС

Порошенко запросив австрійські компанії взяти участь в управлінні ГТС Фото: ГТС України (Нафтогаз України)

Порошенко також висловив ставлення щодо будівництва "Північного потоку-2"

Президент України Петро Порошенко запросив австрійські компанії подавати пропозиції на спільне управління українською газотранспортною системою (ГТС). Про це він сказав під час зустрічі із президентом Австрії Александером Ван дер Белленом у відні, передає прес-служба глави держави.

"Запросив австрійські компанії до участі в менеджменті української газотранспортної системи. В той же час, "Північний потік-2" - значною мірою є політичним проектом. Сподіваємось на єдність Євросоюзу та спроможність зробити економіку ЄС більш конкурентноздатною", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України продовжив термін прийому пропозицій від потенційних партнерів зі спільного управління українською газотранспортною системою (ГТС) до 1 березня 2018 року. Основним критерієм відбору партнера для спільної експлуатації ГТС, є спроможність максимально завантажити систему.

Додамо, що протягом четверга, 8 лютого, Петро Порошенко перебуває у Відні на запрошення президента Австрії. За результатами зустрічі було досягнуто домовленостей щодо поліпшення торгово-економічної діяльності між країнами. Зокрема, сторони домовилися про організацію спільно українськоо-австрійського бізнес-форуму. Також Александер Ван дер Беллен повідомив, що відвідає Україну у березні.

Раніше дочірня компанія російського газового монополіста "Газпром" "Північний потік-2" заявила про те, що якщо Євросоюз змінить законодавство щодо будівництва газопроводу по території Німеччини, компанія може вимагати компенсації збитків.