ua en ru

Участь у міжнародних операціях беруть 448 українських військових, - Міноборони

Участь у міжнародних операціях беруть 448 українських військових, - Міноборони Фото: ЗСУ

Українські військові беруть участь у дев’яти міжнародних операціях

Участь у міжнародних операціях беруть 448 військовослужбовців Збройних сил України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"На сьогодні 448 військовослужбовців ЗС України беруть участь у дев’яти міжнародних операціях із підтримання миру та безпеки в семи країнах світу та районі Аб’єй під проводом ООН, НАТО та у складі спільних миротворчих сил у Придністровському регіоні Республіки Молдова", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перше завдання під егідою ООН із відновлення миру українські військові виконували на території колишньої Югославії.

"Наша держава дуже пишається тим, що українські військовослужбовці продовжують гідно виконувати миротворчі завдання та залишаються гідною й невід’ємною складовою міжнародних миротворчих сил", - зазначив начальник Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил України Леонід Голопатюк.

altaltaltaltaltalt

Фото: ЗСУ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко наголосила на необхідності утвердження гендерної рівності у Збройних силах України.