ua en ru

Збиток "Запоріжгазу" у 2016 склав майже 54 млн гривень

Збиток "Запоріжгазу" у 2016 склав майже 54 млн гривень Збиток "Запоріжгазу" у 2016 склав майже 54 млн гривень

Затверджена фінансова звітність компанії за минулий рік зі збитками 53,6 млн грн

На чергових зборах акціонерів ПАТ "Запоріжгаз" затверджена фінансова звітність компанії за минулий рік зі збитками 53,6 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Наголошується, що основними причинами, які привели підприємство до збитковості, стало падіння обсягів споживання газу в Запорізькій області. За минулий рік обсяг транспортування природного газу споживачам регіону знизився на 3% порівняно з 2015 роком. Саме виручка від транспортування є основним джерелом доходів компанії, за рахунок якої фінансується її господарська діяльність – обслуговування, ремонти та модернізацію газових мереж, зазначили в прес-службі.

В 2016 році компанія повністю виконала першочергові плани щодо забезпечення безаварійної експлуатації газорозподільної системи. На поточні ремонти і необхідну модернізацію було спрямовано майже 24 млн грн.

Розглянувши результати фінансової діяльності підприємства за 2016 рік, акціонери затвердили річний звіт і баланс. Також на загальних зборах було затверджено звіти Наглядової ради, Ревізійної комісії та Правління, обрано новий склад Наглядової ради і Ревізійної комісії. Збори визначило напрямки розвитку компанії на 2017 рік.