ua en ru

Збиток банків на початок березня досяг майже 2 млрд гривень

Збиток банків на початок березня досяг майже 2 млрд гривень Фото: Національний банк України

Доходи банків, що працюють в Україні, скоротилися в січні-лютому на 46,9%

Збиток банків, що працюють в Україні на 1 березня 2016 року склав 1,97 млрд гривень, повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ) на своєму сайті.

За даними регулятора на 1 березня 2016 року 83 банку отримали прибуток на загальну суму 3,2 млрд гривень, у тому числі за лютий - 76 банків на загальну суму 1,7 млрд гривень.

Доходи банків у січні-лютому 2016 року знизилися на 46,9% - до 24,8 млрд гривень. витрати фінустанов також скоротилися - практично наполовину - до 26,8 млрд гривень.

У повідомленні говориться, що номінальне зниження показників доходів та витрат банків у поточному році відбулося багато в чому з-за високої порівняльної бази минулого року, сформувалася за рахунок значного підвищення курсу іноземних валют відносно гривні в лютому 2015 року.

Від'ємний фінансовий результат у лютому був сформований передусім збитками від торгових операцій в сумі 3,8 млрд гривень. Зокрема, збиток від торгівлі іноземною валютою та банківськими металами склав 5,6 млрд гривень. Одночасно, в лютому було відраховано в резерви 0,2 млрд гривень, що в порівнянні з січнем менше на 0,8 млрд гривень.

Чистий процентний дохід банків у лютому становив 3,7 млрд гривень, проти 3,2 млрд гривень за січень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародні резерви України зросли до 13,49 млрд доларів в лютому.