ua en ru

Збитки від шахт щомісяця складають 250 млн грн, - Демчишин

Збитки від шахт щомісяця складають 250 млн грн, - Демчишин Фото: Володимир Демчишин

Щоб зробити шахти самоокупними необхідний 1 млрд грн, заявив Демчишин

Збитки від всіх 35 шахт України щомісяця складають 250 млн грн. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

"На жаль, на даний момент збитки щомісяця всіх 35 шахт становлять десь приблизно не менше 250 мільйонів гривень щомісяця. Тому очікувати, що ми зможемо зробити диво і розвивати шахти без засобів - неможливо", - заявив Демчишин.

За словами Демчишина, щоб зробити шахти самоокупними необхідний 1 млрд грн."І протягом дуже нетривалого періоду - трьох-шести місяців ми могли б вивести більшість цих перспективних шахт в беззбитковий стан", - зазначив міністр.

Проте в Міненерго таких коштів немає. "У країні йде війна, більшість шахт, що розташовані в зоні проведення антитерористичної операції. Насправді тільки десять шахт знаходяться далеко від зони АТО. Більше того, є шахти, які постійно обстрілюються, в яких вимикається світло. Обстріляли Луганську ТЕС. Відповідно, відключився постачання електроенергії, 8 шахт були закриті", - додав Демчишин.

Нагадаємо, Володимир Демчишин виступає за перерозподіл коштів для ліквідації шахт на оплату заборгованості по шахтарських зарплат.