ua en ru

Збитки від правопорушень в автодорожньому комплексі України в 2012 р. склали 114 млн грн

Органи прокуратури за результатами проведених у 2012 р. перевірок виявили численні порушення при витрачанні бюджетних коштів в автодорожньому комплексі. Про це повідомив генпрокурор Віктор Пшонка на сьогоднішній колегії відомства, повідомляє прес-служба ГПУ.

"У минулому році прокурорами було порушено 25 кримінальних справ, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 76 посадових осіб, з яких 22 - органів контролю ... Сума збитку, нанесеного цими правопорушеннями, становить майже 114 млн грн", - сказав Пшонка.

За його словами, результати проведеної роботи центральним апаратом ГПУ показали істотні проблеми в діяльності Міністерства інфраструктури та Державного агентства автомобільних доріг при реалізації державної політики у сфері дорожнього господарства та управління автомобільними дорогами.

Зокрема, територіальними підрозділами Державного агентства автомобільних доріг закупівлі товарно-матеріальних цінностей і робіт здійснювалися без проведення конкурсних торгів. Щоб уникнути тендерних процедур Службами автомобільних доріг в регіонах безпідставно приймалися рішення про штучне поділі предмета закупівлі, вартість яких перевищує 100 тис. грн.

"Такі порушення виявлені більш ніж у 20 регіонах країни, а сума закупівель склала майже 170 млн грн", - сказав Пшонка.

Генеральний прокурор також висловив стурбованість щодо стану законності при проведенні державних закупівель у сфері автодорожнього комплексу.

Читайте також: ГПУ направила до суду справу щодо директора одного з держпідприємств, який скоїв розтрату майна на суму 88,5 млн грн