ua en ru

Збитки від пошкодження терористами мостів та колій на сході України склали 1,2 млрд грн, - "Укрзалізниця"

У результаті бойових дій на сході України впродовж травня-червня 2014 р. підприємствам колійного господарства завдано матеріальних збитків орієнтовно на 1,2 млрд грн через пошкодження мостів та колій.

У результаті бойових дій на сході України впродовж травня-червня 2014 р. підприємствам колійного господарства завдано матеріальних збитків орієнтовно на 1,2 млрд грн через пошкодження мостів та колій. Про це повідомляє прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця").

У прес-службі зазначають, що значну частину збитків завдано через підриви залізничних мостів, а саме: через річку Сіверський Донець перегону "Рубіжна - Насвітевич", мосту перегону "Машчермет - Шпичкине", мостів парної та непарної колій через річку Сіверський Донець перегону "Ямпіль - Сіверськ", шляхопроводу на перегоні "Оріхівська - Мала Токмачка".

Як повідомляють в "Укрзалізниці", підірвані ділянки колії сягали від 1,5 метра до понад 50 метрів. Водночас більшість пошкоджених ділянок для руху відкривали вже через кілька годин.

Також, згідно з повідомленням, у результаті бойових дій сталися 43 випадки незаконного втручання у діяльність підприємств господарства електропостачання. Переважно були пошкоджені опори ліній контактної мережі та сама контактна мережа, силові трансформатори. Найбільшого впливу від бойових дій зазнали ділянки: Красний Лиман, Луганськ, Слов'янськ, Іловайськ.

"На відновлення обладнання електропостачання знадобляться десятки мільйонів гривень", - додають в "Укрзалізниці".

Раніше в "Укрзалізниці" повідомляли, що з початку бойових дій під час виконання службових обов'язків було травмовано шість працівників залізничного транспорту, один із них - смертельно.