ua en ru

Збитки банківського сектора у II кварталі склали 5,1 млрд гривень

Збитки банківського сектора у II кварталі склали 5,1 млрд гривень Фото: II квартал українські банки закінчили зі збитками (НБУ)

Збитковими виявилися ПриватБанк і банки з російської держчасткою

Збитки банківського сектора України у II кварталі склали 5,1 млрд гривень. Про це свідчать дані, наведені в квартальному звіті Національного банку "Огляд банківського ринку".

Так, в II кварталі ПриватБанк і банки з державним російським капіталом зафіксували збитки внаслідок формування резервів та продажу проблемних кредитів.

При цьому, окрім ПриватБанку і банків з російським державним капіталом, інші фінустанови отримали прибуток 3,9 млрд гривень.

Також НБУ зазначив регулярний повернення банками кредитів рефінансування. Зокрема, за II квартал їх частка в зобов'язаннях банків зменшилась на 0,4 в. п. до 1,2%.

З початку квітня по ринку виведено 4 банку, один з яких - із-за нездатності довести розмір статутного капіталу до 200 млн гривень. Це не вплинуло на рівень концентрації в банківському секторі: 20 найбільших банків, як і раніше, займають понад 90% чистих активів.

Нагадаємо, НБУ змінив коригуючі коефіцієнти для банківських застав.