ua en ru

Вбивця замголови правління "Антикорупційного комітету Майдану" отримав 10 років

Вбивця замголови правління "Антикорупційного комітету Майдану" отримав 10 років Фото: суд засудив вбивцю активіста Майдану до 10 років в'язниці

Засуджений визнав свою вину лише в нанесенні легких тілесних ушкоджень активісту

Колегія суддів Печерського районного суду Києва визнала 23-річного мешканця столиці винним у вбивстві голови ГО “Антикорупційний комітет Майдану” Олександра Костренка. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"У суді 23-річний чоловік визнав свою вину лише в нанесенні легких тілесних ушкоджень активісту, проте обвинувачем - прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 - було беззаперечно доведено вину громадянина у інкримінованих йому злочинах", - сказано в повідомленні.

Наразі вироком суду молодого чоловіка було визнано винним у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 125 КК України (нанесення легких тілесних ушкоджень), п. 9 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство з метою приховати інший злочин), та обрано покарання у виді 10 років позбавлення волі.


Нагадаємо, в кінці 2014 року в Києві був убитий заступник голови правління "Антикорупційного комітету Майдану" Олександр Костренко.

Згодом правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві Костренка. Ним виявився житель столиці, продавець квітів, з яким активіст познайомився на вулиці напередодні своєї загибелі. Слід зазначити, що підозрюваний не має ніякого відношення до професійної діяльності громадського активіста. Причина трагедії - сексуальна нерозбірливість загиблого.