ua en ru

Убивство журналіста в Словаччині: поліція затримала підозрюваних

Убивство журналіста в Словаччині: поліція затримала підозрюваних Фото: Ян Кучак (facebook.com/Aktuality.sk)

Кучак писав про можливі зловживання у Словаччині з субсидіями ЄС

У Словаччині поліція затримала принаймні одного підозрюваного у вбивстві журналіста-розслідувача Яна Кучака і його нареченої. Про це повідомляє Еuronews, посилаючись на дані місцевих ЗМІ.

Також видання зазначає, що словацька поліція повідомляла на своїй сторінці в Facebook, що затримала кількох людей, підозрюваних у насильницьких злочинах, і провела обшук, однак не було вказано, у якій справі були затримані підозрювані.

Нагадаємо, в березні Європейська комісія заявила, що проведе фінансове розслідування щодо можливого незаконного використання субсидій із бюджету Європейського союзу (ЄС) у Словаччині після вбивства журналіста Яна Кучака. Так, Кучак писав про можливі зловживання у Словаччині з субсидіями ЄС. Зокрема мова йде про гроші фондів Євросоюзу, які були призначені для сільського господарства в східній Словаччині.

Як писало РБК-Україна раніше, в Словаччині вбили журналіста відділення німецького-швейцарського видавництва Axel Springer Яна Кучака. Уряд Словаччини оголосив нагороду в 1 млн євро за інформацію, яка допоможе в розслідуванні вбивства журналіста.