ua en ru

У Словаччині вбили журналіста-розслідувача

У Словаччині вбили журналіста-розслідувача Фото: Ян Кучак (facebook.com/Aktuality.sk)

У Axel Springer вважають, що вбивство пов'язане з діяльністю журналіста

У Словаччині вбили журналіста відділення німецького-швейцарського видавництва Axel Springer Яна Кучака. Про це сьогодні, 26 лютого, повідомила прес-служба видавництва.

"Ян Кучак з 2015 року був редактором новинного порталу aktuality.sk, який належить Ringier Axel Springer Slovakia", - йдеться у повідомленні.

У Axel Springer вважають, що вбивство пов'язане з діяльністю журналіста.

"Якщо напад був спробою відлякати Ringier Axel Springer Slovakia від викриття правопорушень, то ми скористаємося цим як приводом для того, щоб виконувати свою журналістську роботу ще більш сумлінно і послідовно", - йдеться у заяві видавництва.

Своєю чергою, словацький портал Denník N повідомляє, що 9 лютого Кучак опублікував свій останній матеріал. Журналіст і його подруга Мартіна Кушнірова були вбиті в своєму будинку. Співробітник поліції Тібор Гашпар повідомив, що найбільш вірогідним мотивом вбивства є журналістська робота.

Нагадаємо, 16 січня у Данії інженеру і винахіднику Петеру Мадсену пред'явили звинувачення за підозрою у вбивстві журналістки.

Наголошується, що Мадсен підозрюється у вбивстві, розчленуванні та здійсненні сексуальних дій "при особливо обтяжуючих обставинах". Сторона обвинувачення вимагає для нього довічного ув'язнення.