ua en ru

Вбивство поліцейських у Дніпрі: подробиці події

Вбивство поліцейських у Дніпрі: подробиці події Фото: затриманий підозрюваний у розстрілі поліцейських у Дніпрі

До розшуку підозрюваних залучили правоохоронців п'яти регіонів

Сьогодні вранці, 25 вересня 2016 року, у Дніпрі сталося резонансне вбивство поліцейських. Патрулю повідомили про порушення правил дорожнього руху автомобілем Citroen. При перевірці документів водій відкрив вогонь на ураження. В результаті загинули працівники поліції Артем Кутушев і Ольга Макаренко, у вбивстві підозрюють колишнього бійця батальйону "Торнадо" Олександра Пугачова, якого більше року розшукують за злочини у зоні АТО.

Подробиці вбивства поліцейських

Близько 09:40 в районі автовокзалу Дніпра патруль зупинив автомобіль за порушення правил дорожнього руху. За деякими даними, він проїхав на червоне світло світлофора. Як згодом розповіла начальник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, порушник просив не перевіряти його документи.

"Патрульні одразу виїхали на виклик. Це було недалеко від автовокзалу. Водій вимагав не перевіряти його документи і просив патрульних, щоб вони його відпустили. Однак вони відмовилися і почали перевіряти документи", - зазначила Деканоїдзе.

Після цього водій вихопив пістолет і відкрив вогонь. В результаті стрілянини патрульний Артем Кутушев загинув на місці, його напарниця Ольга Макаренко отримала поранення, яке виявилося смертельним. За останньою інформацією, вона померла на операційному столі, куля застрягла в її хребті.

"Що стосується виду зброї, зараз проводиться експертиза. Ми також з'ясовуємо, чи заволодів зловмисник пістолетом патрульного", - додала Деканоїдзе.

За її словами, водій мікроавтобуса, який знаходився неподалік від місця трагедії, намагався блокувати машину злочинця, однак той погрожував їй зброєю і після цього зник.

Вбивство поліцейських у Дніпрі: подробиці подіїВбивство поліцейських у Дніпрі: подробиці подіїВбивство поліцейських у Дніпрі: подробиці подіїВбивство поліцейських у Дніпрі: подробиці події

Фото: у Дніпрі застрелили поліцейських

Вбивцею поліцейських виявився екс-боєць "Торнадо"

Одним з перших подію прокоментував нардеп Антон Геращенко. Саме він назвав ім'я підозрюваного у вбивстві поліцейських - ним виявився Олександр Пугачов. За словами Геращенко, злочинець перебуває в розшуку за скоєння інших тяжких злочинів.

У Міністерстві внутрішніх справ підтвердили, що раніше судимий Пугачов є підозрюваним у вбивстві поліцейських в Дніпрі, і уточнили, що його розшукують більше року за викрадення, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом та створення злочинної організації. Також у МВС заявили, що підозрюваний народився в Росії і проживав у Торезі Донецької області (зараз окупована територія), а з початку АТО "переїхав на мирні землі".

Проте ЗМІ почали поширювати інформацію про те, що Олександр Пугачов раніше служив у нині розформованому батальйоні патрульної служби "Торнадо", екс-бійців якого судять за злочини на Донбасі. Дану інформацію підтвердив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, а також додав, що Пугачов - боєць з позивним "Гаммі" - був "правою рукою" комбата Руслана Онищенка.

Вбивство поліцейських у Дніпрі: подробиці подіїВбивство поліцейських у Дніпрі: подробиці подіїВбивство поліцейських у Дніпрі: подробиці події

Фото: головний підозрюваний Олександр Пугачов

До розшуку залучили правоохоронців у п'яти областях

За даними Національної поліції, Пугачова розшукують з 2015 року.

"Зараз для його пошуку ми задіяли управління поліції в п'яти областях", - повідомив перший заступник голови Національної поліції України, начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

Однак вже стало відомо, що ймовірно розшук не обмежується одним Олександром Пугачовим. Зокрема, поліція повідомила про другого підозрюваного.

"Прізвище іншого (підозрюваного у вбивстві поліцейських, - ред.) ми поки не можемо оголосити", - зазначив Троян.

Пугачова затримали в лікарні

Згідно з останньою інформацією, підозрюваного у вбивстві поліцейських Олександра Пугачова затримали в лікарні Мечникова в Дніпрі. Головний лікар Сергій Риженко заявив, що зловмисник сам звернувся за медичною допомогою, так як у нього було вогнепальне поранення. За словами глави МВС України Арсена Авакова, в Пугачова перед загибеллю вистрілила патрульна Ольга Макаренко.

"Покидька, який вбив поліцейських затримали. Поліцейська перед загибеллю вистрілила і влучила. Підозрюваного оперують в одній з лікарень Дніпра", - повідомив Аваков.