ua en ru

Убивство Ноздровської: поліція затримала підозрюваного

Убивство Ноздровської: поліція затримала підозрюваного Фото: Ірина Ноздровська (facebook.com/Ирина Ноздровська)

Затримано чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні вбивства

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської. Про це 8 січня 2018 року повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС).

За словами заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, правоохоронці встановили особу, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні вбивства. Його затримано в порядку, передбаченому ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомив перший заступник голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін, правоохоронці відновили увесь маршрут руху загиблої у день її зникнення - від станції метро "Героїв Дніпра" до селища Демидів у Київській області.

Крім того, правоохоронці встановили та опитали всіх шістьох водіїв маршрутних автобусів, які в проміжку з 17:00 до 18:00 рухалися вказаним маршрутом. Поліцейські провели поквартирні і побудинкові обходи, опитавши понад тисячу жителів с. Демидів.

"Використовуючи весь масив цих даних, які ми отримали - технічні можливості, допити водіїв і встановлених людей, які рухалися від метро "Героїв Дніпра" до Демидова, нами була повністю відтворена картина з 17-ї до 18-ї години. Відтак сьогодні слідчими було ухвалено рішення - в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу був затриманий підозрюваний", - доповів Аброськін.

Він додав, що зараз тривають активні слідчі дії та необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків та очевидців, які могли пересуватися разом з Ноздровською. Таким чином, правоохоронці зможуть отримати додаткову доказову базу в цій справі.

Крім того, у кримінальному провадженні за фактом вбивства Ноздровської призначено значну кількість криміналістичних експертиз. Результати найбільш необхідних із них планують отримати вже найближчим часом.

Своєю чергою заступник голови Національної поліції - начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад розповів, що нині проводиться перевірка свідчень затриманого підозрюваного в частині його причетності до вказаного злочину.

Він також додав, що перевірка отриманої інформації в ході слідчих дій дозволить бути впевненим у тому, що затримано саме особу, винну у скоєнні вбивства, а також довести її вину в цьому.

Пізніше стало відомо, що підозрюваним у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської, якого нещодавно затримала поліція, виявився Россошанський Юрій Вікторович, 1954 року народження. Про це INSIDER повідомили джерела в правоохоронних органах.

За інформацією видання, чоловік доводиться батьком Дмитру Россошанському - водію, який у вересні 2015 року збив насмерть сестру Ноздровської - Світлану Сапатинську.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до розслідування вбивства Ірини Ноздровської залучено 300 працівників Національної поліції.