ua en ru

Вбивство Ноздровської: Луценко розповів подробиці розслідування

Вбивство Ноздровської: Луценко розповів подробиці розслідування Фото: Луценко розповів подробиці розслідування вбивства Ноздровської (facebook.com_gp.gov.ua)

Гепрокурор сумнівається, що вбивця діяв один

У розслідуванні вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської є певні просування і неспростовні докази. Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" розповів генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За його словами, є багато доказів того, що Ірину вбив саме підозрюваний Юрій Росошанський.

"Один з фактів у тому, що під нігтями вбитої на правій руці були сліди ДНК іншої особистості. І ці сліди збігаються з ДНК нинішнього підозрюваного. А у нього на лобі сліди, ідентичні тим, які залишені нігтями людської руки. Факт другий - знайдений ніж, по суті, садова заточка, на якому є сліди ДНК жертви. Крім того, є ряд свідчень, і сам підозрюваний розповів і показав все, що сталося - коли і де", - заявив Луценко.

Він також повідомив, що зараз слідство чекає результатів експертизи, яка підтвердить або спростує версію, що знайдений попіл є залишками спаленої одягу жертви. Крім того, слідство шукає можливі сліди крові на шляху прямування вбивці і його жертви.

У той же час, генпрокурор сумнівається, що вбивця діяв один.

"Неправда, що фізичний стан підозрюваного не давало йому можливості перенести труп одному. Але все ж ми розробляємо версію, що там був ще хтось. Тим більше що під іншими нігтями загиблої є сліди ще ДНК, чию приналежність встановлюємо", – розповів Луценко.

Нагадаємо, адвокати сім'ї юриста Ірини Ноздровської, вбивство якої відбулося наприкінці 2017 року, подали заяву в поліцію у зв'язку з погрозами її дочки Анастасії.

Тіло Ноздровської було знайдено 1 січня у Київській області в одній з річок.