ua en ru

За вбивство лідера Демократичної партії Молдови Плахотнюка обіцяли 200 тис. доларів

За вбивство лідера Демократичної партії Молдови Плахотнюка обіцяли 200 тис. доларів Фото: Володимир Плахотнюк

До проведення заходів із затримання ОЗГ у Києві та області залучалося 70 силовиків

За ліквідацію лідера Демократичної партії Молдови Володимира Плахотнюка зловмисникам обіцяли 200 тисяч доларів США. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

Зазначено, що інформацію про можливу підготовку замовного вбивства Державна прикордонна служба України отримала ще кілька місяців тому.

"За вбивство лідера Демократичної партії Молдови зловмисникам обіцяли 200 тисяч доларів, із яких 100 тисяч вони завчасно отримали як аванс. В ході попередніх слідчих дій було встановлено, що до складу ОЗГ входить більше 10 осіб, які протягом 2015-2016 років скоїли низку тяжких злочинів у м. Київ та Київській області, серед яких вбивство, викрадення людини та розбої. Спостереження за діями виконавців замовного вбивства велися в режимі підвищеної таємності", - доповіли в ДПСУ.

altaltaltaltalt
Фото: запобігання вбивству молдовського політика

Там додали, що коли група злочинців прослідувала на територію Молдови задля реалізації задуманого, правоохоронці по обидва боки кордону розпочали діяти.

"6 квітня група зловмисників отримала для реалізації задуманого зброю, інше обладнання та автомобіль БМВ для втечі. Впродовж 7 квітня на території Молдови, відразу після передачі грошей, було затримано замовника, двох організаторів і пособників убивства, а також вилучено зброю (4 гранатомети РПГ-26, 2 пістолети CZ-75 із глушниками і набоями) і засоби зв’язку. Одночасно на території України затримано лідера цієї ОЗГ, проведено обшуки у 8-ми членів банди та їх допити (вилучено речові докази підготовки вбивства, зброя, боєприпаси, знаряддя для скоєння злочинів)", - розповіли у відомстві.

За даними ДПСУ, до безпосереднього проведення заходів у Києві та області лише з боку Держприкордонслужби та Нацполіції залучалося 70 співробітників. Наразі слідчі дії ще тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацполіція разом із Генпрокуратурою та Держприкордонслужбою запобігла замовному вбивству колишнього першого віце-спікера парламенту Молдови.