ua en ru

Вбивство французьких журналістів в Малі не повинно залишитися безкарним, - ЄС

Європейський Союз засудив вбивство двох французьких журналістів у Малі. Як заявив пізно ввечері в суботу, 2 листопада, прес-секретар Верховного представника ЄС із зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон, цей кривавий злочин "не повинен залишитися безкарним", повідомляє Deutsche Welle.

У Брюсселі мають намір і далі "з усією рішучістю підтримувати органи влади Малі в їх боротьбі проти тероризму і в їх зусиллях з відновлення державної влади, порядку і безпеки на всій території країни", - цитує прес-секретаря Ештон агентство dpa.

Нагадаємо, в суботу, 2 листопада 2013 р., журналісти французької радіостанції RFI Гілен Дюпон і Клод Веріон були викрадені в місті Кідаль на півночі Малі, де вони робили інтерв'ю з одним з керівників Національного руху за звільнення Азавада (MNLA) - сепаратистської організації туарегів, які проживають в цій частині країни. Трохи пізніше їх тіла з вогнепальними пораненнями були виявлені в 12 кілометрах від Кідалю. У цьому місті розміщено близько 200 французьких солдатів, відзначає агентство Reuters.

Жодне з терористичних угруповань, що діють на півночі Малі, не взяло на себе відповідальність за вбивство журналістів.