ua en ru

Вбивство депутата в Сєвєродонецьку: прокуратура встановлює свідків

Вбивство депутата в Сєвєродонецьку: прокуратура встановлює свідків Фото: Сергій Самарський (sed-rada.gov.ua)

В рамках розслідування встановлюються особи, які перебували на місці події

Прокуратура Луганської області встановлює свідків вбивства голови фракції "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" у місцевій раді Сергія Самарського. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури області.

Так, прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України за фактом умисного вбивства Самарського, яке мало місце в ніч з 2 на 3 листопада 2017 року в районі МЖК "Мрія" міста Сєвєродонецька.

Повідомляється, що в рамках розслідування встановлюються особи громадян, які перебували на місці події і могли стати свідками кримінального злочину.

Нагадаємо, в ніч з 2 на 3 листопада в місті Сєверодонецьку Луганської області вбили Самарського. Встановлено, що депутату завдали кілька ударів по голові тупим предметом.

Прокуратура повідомила, що недалеко від місця вбивства Самарського був виявлений ще один труп.

Поліцейськими розглядаються версії: вбивство, пов'язане з політичною, правозахисною діяльністю і активною громадянською позицією, розбійний напад, вбивство, пов'язане з діловою діяльністю, яка була до депутатства. Крім названих основних версій вбивства Самарського розглядається журналістська діяльність і неприязні відносини.