ua en ru

Uber заплатила хакерам, щоб уникнути витоку даних

Uber заплатила хакерам, щоб уникнути витоку даних Фото: хакерська атака (commons.wikimedia.org)

Компанія Uber оплатила хакерам викуп у розмірі 100 тис. доларів

Американська міжнародна компанія Uber Technologies Inc. заплатила хакерам щоб уникнути витоку даних користувачів і водіїв. Про це повідомляє DW.

"Компанія Uber оплатила хакерам викуп у розмірі 100 тис. доларів, щоб вони не розголошували дані, отримані в результаті злому бази даних Uber, в результаті якого зловмисники отримали доступ до 57 млн акаунтів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, інцидент зі зломом і викупом стався в жовтні 2016 року, однак вперше про нього стало відомо у вівторок, 22 листопада.

Так, керівництво компанії запевнило, що двоє відповідальних працівників були звільнені, а особисті дані користувачів і водіїв захищені.

"Хоча я не можу змінити минуле, я можу обіцяти від імені кожного працівника Uber, що ми навчимося на цій помилці", - заявив глава компанії Дару Хосровшахи.

Наголошується, що викрадена інформація містила імена, електронні поштові адреси та номери мобільних телефонів користувачів Uber по всьому світу, а також імена та автомобільні номери 600 тис. водіїв у Сполучених Штатах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери викрали дані 57 мільйонів клієнтів і водіїв сервісу таксі Uber.