ua en ru

УБЕЗ провело перевірку в головному офісі "Укрсоцбанку" (UniCredit)

Управління по боротьбі з економічними злочинами (УБЕЗ) Донецької обл. провело перевірку в головному офісі ПАТ "Укрсоцбанк" (UniCredit) в Києві. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі банку.

Управління по боротьбі з економічними злочинами (УБЕЗ) Донецької обл. провело перевірку в головному офісі ПАТ "Укрсоцбанк" (UniCredit) і офісі юридичної компанії "Алексєєв, Боярчуков і Партнери" у Києві. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі банку.

Згідно з повідомленням, ґрунтуючись на рішенні суду, УБЕЗ перекрив вхід і вихід з Unicredit і проводить перевірку документів.

В даний момент в центральному офісі проводяться слідчі дії працівниками УБЕЗ Донецької обл. за постановою Ленінського районного суду Донецька. Працівників банку не випускають і не впускають до приміщення.

Також правоохоронці не повідомляють, як довго триватимуть слідчі дії. Про це РБК-Україна заявила начальник департаменту ідентичності та комунікації банку Ірина Кобильченко.

За даними джерел в банку, обшуки проводяться у зв'язку зі спільною діяльністю ПАТ "Укрсоцбанк" та ТОВ "Юридична компанія "Алєксєєв, Боярчуков та Партнери" за отниманию заставного майна кредиторів банку та його переуступку за заниженою вартістю на підконтрольні підприємства.

Нагадаємо, "Юридична компанія "Алєксєєв, Боярчуков і Партнери" знаходяться в офісі за адресою Київ, вул. Шота Руставелли, 11, раніше він згадувався в засобах масової інформації у статтях про незаконне захоплення будівлі.

Як повідомили ближче до вечора у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України (МВС), обшуки в офісі "Укрсоцбанку" було проведено в рамках розслідування за фактом привласнення майна банку та фізичної особи в особливо великих розмірах. При цьому робота банківської установи не блокувалася. Зараз слідчі дії завершені, оформляються відповідні протоколи.

Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом привласнення певними особами майна ВАТ "Укрсоцбанк" та фізичної особи в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України). Йдеться про десятки мільйонів гривень.

Під час досудового розслідування, з метою відшукати документацію, що підтверджує факти вчинення кримінального правопорушення, були проведені санкціоновані судом обшуки у приміщеннях банку: центральному офісі і філії банку в м. Києві.

У той же час в "Укрсоцбанку" заявили про перевищення повноважень співробітниками УБЕЗ при проведенні обшуків.

UniCredit Bank Austria володіє 49,9663% акцій "Укрсоцбанку" безпосередньо і 48,3958% опосередковано - через ЗАТ "Ферротрейд Інтернешнл". Чистий прибуток ПАТ "Укрсоцбанк" (Unicredit) в I кварталі 2013 р.склав 4,382 млн грн проти 2,834 млн грн за аналогічний період 2012 р.