ua en ru

"Укрсоцбанк" заявляє про перевищення повноважень співробітниками УБЕЗ при проведенні обшуків

ПАТ "Укрсоцбанк" заявляє про перевищення повноважень співробітниками УБЕЗ під час проведення сьогодні в центральному офісі банку обшуків. Про це йдеться в заяві банку щодо сьогоднішніх дій міліції.

При цьому у банку пояснюють, що правоохоронні органи проводили обшук і вилучення документів, пов'язаних з одним конкретним клієнтом банку - Прат "ІСА Прайм Девелопментс".

"Банк висловив готовність надати всі запитувані документи та інформацію, проте співробітники правоохоронних органів стали здійснювати активний огляд і вилучення документів та комп'ютерів з приміщень Центрального офісу банку (вул. Ковпака, 29) і офісу на вул. Димитрова, 3, в т.ч. і тих, які перебувають поза фіксованого списку", - йдеться в заяві банку.

При цьому, як відзначають в "Укрсоцбанку", подібні дії з боку правоохоронних органів призвели до порушення операційної діяльності банку і обслуговування клієнтів.

"Банк розглядає подібну поведінку під час проведення обшуку, як перевищення наданих повноважень постановою суду, оскільки банк був готовий надати всі необхідні документи добровільно", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що УБЕЗ проводить перевірку в головному офісі "Укрсоцбанку" (UniCredit). При цьому в МВС пояснили, що проводять ці дії в рамках розслідування за фактом привласнення майна банку та фізичної особи в особливо великих розмірах. При цьому робота банківської установи не блокувалася.

UniCredit Bank Austria володіє 49,9663% акцій "Укрсоцбанку" безпосередньо і 48,3958% опосередковано - через ЗАТ "Ферротрейд Інтернешнл". Чистий прибуток ПАТ "Укрсоцбанк" (Unicredit) в I кварталі 2013 р.склав 4,382 млн грн проти 2,834 млн грн за аналогічний період 2012 р.